Waarom betalen we niet op tijd?

Veel ondernemers kennen het fenomeen: te laat betaalde rekeningen. In opdracht van Lindorff deed MarktEffect er onderzoek naar. Hieruit blijkt dat een derde van de Nederlanders in het afgelopen jaar een rekening wel eens te laat heeft betaald. Dat percentage ligt bij hoger opgeleiden zelfs nog wat hoger dan bij lager opgeleiden. Wat kan de oorzaak zijn?

Factuur als e-mail

De post laten liggen werd veel genoemd. Ook was soms de factuur niet duidelijk. Maar de meest genoemde oorzaak was wel dat de factuur niet op papier, maar in de e-mail binnenkwam en zo ondersneeuwde in de eindeloze stroom mailtjes in de inbox. Daarbij speelt ook mee dat mensen hun mail soms niet meer vertrouwen, uit angst voor spam en phishing.

Wat zijn de gevolgen?

Ook u als ondernemer ontvangt ongetwijfeld facturen via e-mail. Als u deze niet herkent en daardoor niet betaalt kan dit leiden tot vervelende situaties. Bijvoorbeeld: wordt de premie voor het bedrijfspand niet betaald en is er net brand- of waterschade, dan is de kans aanwezig dat de maatschappij niet uitkeert bij een schade. En dit kan grote gevolgen hebben voor de continuïteit van uw onderneming.

Voor het niet betalen van de pensioenpremie voor uw werknemers zijn de gevolgen anders. Ook hier wordt een dekking uiteindelijk opgeschort, die van het nabestaandenpensioen. En uw medewerkers ontvangen een bericht van de maatschappij dat de werkgever geen premie betaalt.

Onze ervaring is dat het automatisch laten incasseren van premiefacturen de minste kans op achterstand en daardoor opschorten van dekkingen geeft.

Meer weten over dit onderwerp? Bel ons of maak heel eenvoudig een belafspraak en we bellen u terug!

Bel mij terug over dit onderwerp

Gewenste dag:

Gewenst tijdstip: