De relatie tussen inflatie en onderverzekering

De relatie tussen inflatie en onderverzekering

Net als consumenten ervaren ook bedrijven de effecten van het minder waard worden van hun geld. Wat minder opvalt, is de invloed van de prijsstijgingen op de waarde van de activa. Terwijl het van het grootste belang is om deze nieuwe realiteit in te zien én er iets mee te doen.

Wat is onderverzekering?
Er is sprake van onderverzekering wanneer het verzekerde bedrag lager is dan de werkelijke waarde. Bij een gebouwenverzekering moet het verzekerde bedrag gelijk zijn aan de herbouwwaarde van het gebouw, bij een inventarisverzekering moet het verzekerde bedrag gelijk zijn aan de nieuwwaarde van de inventaris. Is dat niet het geval, dan wordt in geval van verlies van uw eigendommen een bedrag uitgekeerd dat onvoldoende is om de schade te dekken.

De toegevoegde waarde van een taxateur
Het is dus van belang dat u de waarde van uw activa in kaart brengt en deze doorgeeft aan de verzekeraar. Maak voor een waardebepaling gebruik van de expertise van een erkend taxateur, hij of zij bepaalt de waarde op basis van een erkend validatiesysteem. Zo voorkomt u de ellende van onderverzekering en daarmee een grote teleurstelling en financiële aderlating in geval van een schade! Voorkomen is beter dan genezen!

Voor meer informatie over dit onderwerp, neem even contact met ons op.

Omdat je wilt ondernemen