Pensioen

Voor jou en je medewerkers

Regelen van het pensioen

De overheid voorziet in een basisvoorziening voor de oude dag van alle Nederlanders door middel van de Algemene Ouderdomswet (AOW). Deze basisvoorziening is niet voldoende om een comfortabele oude dag te garanderen; aanvullende regelingen zijn noodzakelijk.

Pensioenregeling ondernemers

Voor jouw medewerkers is een collectieve pensioenregeling een goede arbeidsvoorwaarde. Daarbij een paar overwegingen: wil je jouw medewerkers veel financiële zekerheid bieden, of juist meer keuzevrijheid geven in hoe zij hun pensioen regelen? Daarnaast kun je kiezen voor een regeling die aansluit bij de financiële mogelijkheden en budgettaire planning van de onderneming.

Door zorgvuldig te overwegen welke pensioenopties het beste passen bij zowel de onderneming als die van de medewerkers, kun je bijdragen aan een financieel zekere toekomst en invulling geven aan goed werkgeverschap.

We informeren proactief over nieuwe ontwikkelingen en wetgeving, zoals de Wet Toekomst Pensioenen tijdens het jaarlijkse onderhoudsgesprek. Daarnaast ontzorgen wij onze relaties geheel bij het up to date houden van de administratie en premies via HerenvestOnline. Een STP koppeling met het salarispakket maakt het efficiënt en verkleint risico's.

Wij verzorgen met veel enthousiasme en innovatieve oplossingen de communicatie rondom de pensioenregeling: via een presentatie, pubquiz workshop of persoonlijke gesprekken. In heldere taal. Zo concreet mogelijk, door zelf aan de knoppen zitten. En dan gaat pensioen leven! Een bijkomend voordeel is dat het werkgeverschap praktisch wordt invult.

Pensioenregeling personeel

Als zelfstandig ondernemer bouw je niet automatisch pensioen op. Indien je zelf niets regelt, zul je na het bereiken van de pensioengerechtigde leeftijd enkel de AOW ontvangen. Dit kan mogelijk niet voldoende zijn om jouw levensstandaard te behouden.

Er zijn verschillende mogelijkheden om zelf een pensioenvoorziening op te bouwen. Deze opties hebben allemaal tot doel om een inkomen voor jouw oude dag te waarborgen, zowel vóór als na het bereiken van de pensioengerechtigde leeftijd. Bij het kiezen van een geschikte pensioenregeling spelen diverse factoren een belangrijke rol, waaronder de mate van pensioenzekerheid die jij wenst, de kosten van de regeling, jouw huidige vermogen en de wettelijke en fiscale regels..

Marlies over de pensioenregeling


"Goed zorgen voor jouw medewerkers gaat verder dan alleen het uitbetalen van een netto maandsalaris. Een aantrekkelijk arbeidsvoorwaardenpakket kan niet alleen talent aantrekken, maar ook behouden.

Bij ons krijg je altijd een pensioen regeling die past bij zowel jouw onderneming als de wensen van jouw medewerkers. We houden je proactief op de hoogte van nieuwe ontwikkelingen en wetgeving, zoals de Wet Toekomst Pensioen. Met behulp van onze slimme software bepalen we samen de beste aanpak voor jouw onderneming en medewerkers bij de implementatie van deze wet.

Daarnaast vinden we de best passende oplossing voor het inkomen van jouw medewerkers bij langdurige ziekte, zodat zowel de onderneming als de medewerkers optimaal ondersteund worden."

Training Pensioen de Baas

Pensioen de Baas is toegespitst op iedereen die werkzaam is op het gebied van personeelsmanagement en financiën. De HR-medewerker, de manager of de controller, maar zeker ook de ondernemer die zelf aan zijn personeelsbeleid invulling geeft.

Tijdens een dagdeel krijg je praktische en werkbare informatie waarmee jij direct aan de slag kunt. Door het volgen van deze training verhoog je jouw pensioenbewustzijn en maakt dit de communicatie met medewerkers eenvoudiger.

Komende trainingsdata:
→ 9 september
→ 10 september

meer informatie En aanmelden
Meer informatie of quickscan?
Vul je gegevens in en we nemen
contact met je op.
Omdat je wilt ondernemen